Tandblekning Falkenberg

- blek tänderna säkert och effektivt

Är tandblekning säkert?

Tandblekning är idag ett vanligt sätt att få vitare tänder. På marknaden finns det många olika fabrikat och metoder och det kan vara svårt som privatperson i Falkenberg att veta vad som är lämpligt. Vi använder oss bland annat av det välbeprövade blekmedlet Opalescence. Det här medlet har genomgått flertalet vetenskapliga studier och är betydligt starkare än många andra fabrikat. Opalescence är därför klassat som en medicinteknisk produkt och får därmed inte säljas till andra än legitimerad tandvårdspersonal.

Blekning är säkert så länge produkterna används på rätt sätt och sker under överseende av tandvårdspersonal. Innan en tandblekning Falkenberg påbörjas gör vi alltid en komplett undersökning av dina tänder. Det gör vi för att se att det inte finns något som skulle kunna utgöra ett hinder för att göra att en tandblekning Falkenberg. Det kan till exempel röra problem gällande isande tandhalsar, karies eller fyllningar som man behöver ta hänsyn till. Om så är fallet åtgärdas det som behövs innan blekningsbehandlingen startas.

Hur fungerar tandblekning Falkenberg?

När du har fått klartecken att påbörja tandblekningen gör vi ett avtryck av dina tänder. Av dessa avtryck framställer vi sedan en eller två individuellt anpassade plastskenor, beroende på om du ska bleka hela bettet eller bara en käke. Skenan fyller du sedan med blekgel som du placerar över tänderna inför läggdags. Redan efter en natt kan du se skillnad, men den rekommenderade behandlingstiden är 3-8 nätter, beroende på utgångsläget. Under blekningstiden kan man uppleva känslighet för varmt och kallt, det är dock övergående och kan lindras med hjälp av olika produkter. Man kan även uppleva en viss flammighet eller fläckar på tänderna, men även dessa försvinner efter några dygn.

För att få ett varaktigt resultat bör man hålla en god munhygien och försöka undvika produkter som färgar tänderna, så som kaffe, te, rödvin, blåbär, tomatsås, curry, rödbetor och tobak. Det här gäller särskilt under själva blekningstiden och ett par dygn efteråt.

Du kan läsa mer om Opalescence blekningsmetod här www.opalescence.se

Vad är whitening strips?

Blekningsstrips, eller whitening strips, är remsor som är förpreparerade med en lågprocentig blekningsgel. Metoden har blivit allt mer populär på senare tid, mycket tack vare att det är ett enkelt och relativt billigt sätt att bleka tänderna på. Perfekt om man vill testa på tandblekning Falkenberg eller bara vill fräscha upp sitt leende lite! Dessa remsor fäster man själv på tänderna och efter 1-2 timmar kan man märka en nyansskillnad. Behandlingen brukar ofta behövas upprepas några gånger. På Prismakliniken i Falkenberg använder vi whitening strips från Brilliant Smile. Gå gärna in på deras hemsida och läs mer om hur det fungerar www.brilliantsmile.se

Blekningsstripsen köper du av oss på kliniken i Falkenberg. Om det var ett tag sedan du gjorde en basundersökning gör vi i samband med köpet även en mindre undersökning för att se så att inga hinder för tandblekning förekommer.

Våra tjänster

Välj och boka din behandling nedan

Hittar du ingen tid som passar dig? Slå oss en signal så kan vi i många fall få fram en tid som passar dig!