Akut tandvård Falkenberg

- jourtandvård på Prismakliniken

Om olyckan är framme och en tand går sönder är det skönt att veta att du snabbt och lätt kan få akut tandvård här hos oss. Tandvärk, svullnad, trauma eller problem med visdomständer kan ibland vara mer brådskande och därför kräva omedelbar behandling. Smärta kan du tillfälligt försöka behandla med noggrann munhygien, värktabletter och vila. Kom ihåg att själva tandvärken sällan är farlig, men den kan givetvis vara mycket plågsam och besvärande. Ju längre tid som du går med dina besvär, desto svårare – och dyrare! – blir det ofta att behandla. Ibland kan även antibiotika behövas, men själva orsaken till problemen kommer inte försvinna i och med det, utan måste alltid behandlas av en tandläkare.

Vid riktigt akuta tillfällen erbjuder vi alltid våra revisionspatienter en tid samma dag som du ringer, under våra öppettider. För att undvika att ditt allmäntillstånd riskerar förvärras är det som sagt viktigt att du inte går med dina besvär för länge. Kontakta oss per telefon så snart som möjligt, 0346-125 00. Skulle vi inte finnas på plats någon dag, hänvisar vi dig till någon av våra tandläkarkollegor i Falkenberg. Vem du då ska vända dig till får du information om här på hemsidan under menyn AKTUELLT eller via telefon.

Helger, helgdagar och aftnar får du istället ringa till Halmstads sjukhusväxel för att sedan bli hänvisad till en jourhavande klinik. Telefonnumret till växeln är 035-13 10 00 kl 9-11.

Kostnad för akuttandvård

Inte tidigare patient hos oss? Vid första besöket gäller betalning med kort eller via faktura (50 kronor i administrationsavgift). Ett akutbesök eller kontroll av något som ligger utanför den vanliga basundersökningen kostar mellan 400 och 1800 kronor, beroende på problemets omfattning. Utöver det tillkommer kostnaden för själva behandlingen, ex. lagning av en trasig tand eller åtgärd av tandvärk.

Våra tjänster

Välj och boka din behandling nedan

Hittar du ingen tid som passar dig? Slå oss en signal så kan vi i många fall få fram en tid som passar dig!